Pedrosa high-slide-ot kapott Márqueztől a szülinapjára

A Honda megerősítette, hogy Marc tehet Pedrosa bukásáról amit vasárnap az Aragón nagydíjon szenvedett el. Javában küzdöttek a második helyért Jorge Lorenzo mögött amikor Marc a szülinaposhoz ért egy féktávon mielőtt még szélesített volna az ívén, hogy elkerülje az ütközést. Pár másodperccel később Pedrot a kanyarkijáraton mikor gázt adott, katapultálta motorja merthogy az ütközés következtében elszakadt egy szenzor kábele ami a hátsó kerék forgási sebességéről továbbított volna információkat az elektronikába. Gyakorlatilag hirtelen megszűnt a kipörgésgátló és bumm.

honda elektronika

A szakadt kábel ami a bukást okozta

Pedrosa úgy nyilatkozott később, hogy esélye sem volt menteni. Márquez limiten túl motorozott, teljesen elrontotta a féktávot aztán amikor megpróbálta kikerülni hozzáért és csak utána ment le az ívről. Azt is mondta, hogy habár megütötte a kezét és a térdét elvileg jól van és reméli semmilyen fizikai probléma vagy fájdalom nem fogja akadályozni a következő futamon. És persze sajnálja, hogy nem szerzett pontot ráadásul önhibáján kívül. Azt pedig gondolom pláne, hogy a csapattársa most már 39 ponttal vezeti a vébét merthogy Marc végül elkapta Lorenzót és megnyerte a versenyt.

Az eset az alábbi videón:

Friss hír, hogy a versenyigazgatóság meghallgatást rendelt el az ügyben csütörtökre Sepangba, amiben érintett a két Hondás versenyző és a Repsol Honda csapat képviselői. Elvileg technikai szempontból fogják kielemezni a történteket amit jó tesznek mert elég meredek, hogy a királykategóriában ilyen megtörténhet.

blog comments powered by Disqus