Lópara (videó)

A lovak bizony, ijedős állatok. Főleg a fiatal, tapasztalatlan csikók. A videón szereplő, kocsi elé befogott egyed megrémült a motoroktól. Jobb híján feléjük fordult, szembe ment velük és ágaskodó mozdulattal támadt feléjük. Normál esetben a veszélytől ellenkező irányba fordulnak és hátsó lábaikkal bakolnak (hátra rúgnak), de ezúttal nem tudott, mert ott volt a lovaskocsi.

Az első motorostól még messze volt a ló, viszont a másodiknak már komoly kikerülő manővert kellett csinálnia, le is szaladt az útról, de végül, bravúros mozdulattal visszahozta a gépet. Első ránézésre valamilyen endurónak tűnik a motor amin a kamera van, a vezetője pedig egy nőci, aki enyhe sokkot kapott az esettől, meg is állt kiheverni a történteket, kb. fél perccel az eset után.

A videó tanulsága, hogy ha ló mellett megy el az ember akkor nagyon oda kell figyelni, mert a paciknak nincs forgalmija, bármilyen lovat be lehet fogni és közlekedni vele. A rutinos lovakat nem nagyon zavarja ha elszáguldanak mellettük, de az idegesebb példányoktól bármikor kitelik egy ilyen fent is látható akció. Szóval, ha lovasokat vagy lovaskocsit látsz akkor lassíts és kerülj amennyire csak lehet nagy ívben, hadd dolgozza fel a ló, hogy jössz.

blog comments powered by Disqus