A Man TT csütörtököt mondott

A mai edzést heves esőzés miatt törölték, szóval már csak egy időmérője van hátra Bittinek, a szombati Superbike kategóriás versenyig. Eddig összesen 5 kört tudott megtenni a magyar versenyző, a 60.7 km-es pályán. Persze versenyzett már itt, de gondolj csak bele… 5 kör alatt begyakorolni több mint 200 kanyart, hát az a kihívás. Mindenesetre úgy tűnik, keddi 19:39.213 köridejével már kvalifikálta magát a versenyre. De még nem szabad elkiabálni semmit, egy edzés még hátra van. Hajrá Bitti!

Bitti facebook.com/bittersandorfanclub-on közétett mai bejegyzései:

“Sajnos a ma esti edzést törölték az eső miatt, szóval eddig csak öt kört tudtam menni és szombaton lesz az első 6 körös superbike versenyem. Holnapra jó időt mondtak így bízom benne hogy a holnapi edzésen tudok javítani még az időmön és a váltót is tudom próbálgatni.”

10363125_816088631749471_5842017262756382601_n

“Nagyon nehéz minden. Háromszor ültem idén összesen motoron, a Pancsiringen. Ott is egy 10 éves szériaközeli Hondán. Ehhez képest a keddi, 19:39-es időmmel Paul Phillips rendezö szerint már kvalifikáltam magam. Eddig összesen 5 kört tudtam megtenni, mig a newcomer csapattársam, a BSB menő Peter Hickman már 11-et.

Egyetlen olyan köröm sem volt, amikor müködött végig a váltóm. Az elsö napon a kezdéstöl az első körben nem volt negyedik fokozat amikor fefelé akartam váltani, ehhez még hozzájött az, hogy nem tudtam visszaváltani. Ez nagyon veszélyes volt. A Sulby egyenes után ahol másodikig kell visszaváltani 6 teliröl, üresben maradt a motor majd nehezen, de befordultam ötödikben küszködve.

Keddre blokkot cseréltünk és bizakodó voltam. A negyedik OK volt, de megint a visszaváltásnál gondok. A 4 bend kanyar elött, és az egyik kedvenc féktávomon megintcsak üres és második helyett 4dikben fordultam. Minden körben ott hagyok 20-30 másodpercet. Remélem, hogy ez a gond megoldódik és akkor rendben lesz minden, mert igy ahol csak vissza kell rakni ötödikbe a mocit és csontgáz ott általában behúzott kupplunggal gurulok és próbálok vmilyen fokozatot találni. Ez nagyon veszélyes rám nézve is, meg egy mögöttem jövö versenyzönek, is aki elbújva követ engem.

Jelenleg még egy normális féktávot nem vettem, és elöre félek minden kanyar elött ahol ötödikbe kell visszakapcsolni… Tegnap a csapattársam elesett, és mindkét combcsontját eltörte. Mielöbbi gyógyulást kivánok Laurent Hoffmannak. A csapatfönököm, Shoey sem nagyon tud koncentrálni a saját menésére. Ö is sokkal gyorsabb annál, mint amit az edzéseken produkált.

A csapat jó. A motor elég erős, nekem kell fejben nagyon topon lennem. Minden napra jut valami baki. Tegnap pl. Milky tanácsára az elsö körben csak azt néztem h hol vizes a pálya. Második már nem volt Laurent bukása miatt. Ráadásul a ruhám zipzárja a Union Mills utáni gyors részen szétnyilt és úgy mentem végig a körömet… Más. Ez egy óriási rendezvény és érthetetlen számora hogy miért nem lehet erre megfelelö támogatókat találni… ma este szintén nehéz lesz mert este nyolckor kezdödik az edzésünk. A pálya még nedves… holnap is ilyen késö este megyünk. A reális cél hogy a versenyhét végére gyorsabb tudjak lenni 10-15 másodperccel, mint az eddigi legjobb köridőm, ami 18:48. Meglátjuk, hogy mi lesz.

Én megteszek mindent, az biztos. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy indulhassak, és természetesen a sok biztatatást is. Természetesen nem vagyok elégedett a köridömmel. Muszáj, hogy sikerüljön összeállnia mindennek. Szeretnék végre mosolyogni egyet. Eddig ez nem sikerült.”

→⇒Még több Man TT a MotoBlogon⇐←

blog comments powered by Disqus