A Ducati megszerezte az Aprilia legfontosabb emberét

A hétvége egyik legnagyobb híre, hogy az Aprilia műszaki frontembere Luigi (Gigi)Dall’Igna 2013-as MotoGP szezon végétől a Ducatinál fog dolgozni technika igazgatóként.
Ebben a pozícióban eddig Berhard Gobmeier volt aki eztán a Volkswagennél folytatja majd pályafutását. A német szakembert az Audi hozta Ducatihoz 2012 november 20-án amikor felvásárolta azt, de az eredmények azt mutatják, hogy nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
A Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali megköszönte Gobmeier munkáját és melegen üdvözölte Luigit, továbbá hozzátette, hogy az ő érkezése új lendületet ad az egész MotoGP projektnek és nagyon bízik benne, hogy Gigi tapasztalata és az Audi technológiai támogatása visszavezeti a Ducatit arra a magasabb szintre amin nemrég voltak. Valójában már jó pár éve, 2010-ben voltak ezen a szinten utoljára.

De miért pont Luigi?
Mert rengeteg tapasztalata van  mind MotoGP, mind Superbike szinten. 2010-ben és ’12-ben csúcsra vitte az Aprilia Superbike projektjét, megnyerték a vébét ill. jelentős szerepe van az ART motorok fejlesztésében amik jelenleg a legjobbak a MotoGP-ben a CRT-k közt.

Nicky Hayden, az amerikai versenyző aki az év végével távozik a bolognai alakulattól opcióként tartotta számon, hogy jövőre egy ART motorral versenyezzen de most, hogy Dall’Igna nem vesz részt tovább abban a projektben kezd sokkal inkább a Honda produkciós gépei felé húzni a szíve. Pedig azokról a mocikról, hogy élesben mire képesek még nem sokat tudni. Szóval ilyen jelentőséggel bír Luigi átigazolása.

Cal Crutchlow szerint -aki Haydent váltja jövőre a Ducatinál- Dall’Igna igazoltatásával még nincs vége a mókának és a bolognai gyár igyekszik majd további vérprofi szakikat szerezni.

blog comments powered by Disqus