Ki nyeri a MotoGP-t 2013-ban?

A crash.net megkérdezte, az olvasók több mint 74%-a pedig Márquez-re szavazott Lorenzo ellenében. Eddig. De még van 1 hét a versenyig. Viszont valószínűleg csak nagyon nehezen tud átbillenni a képzeletbeli mérleg nyelve mert bár nem írják, hogy eddig hányan szavaztak de ha abból indulunk ki, hogy az Angol motorsport oldalnak havonta átlag 1,3 millió olvasója van akkor valószínűleg már jó sokan.

stat

crash.net statisztika

A végső leszámolásra Valenciában  kerül majd sor, ilyen sem volt 2006 óta. Akkor Nicky Hayden nyerte a világbajnokságot mert Rossi elesett. Most Marc Márquez és Jorge Lorenzo közt dől el minden, matematikailag már csak ők ketten esélyesek a VB címre. Közülük is Márquez a sanszosabb mert még mindig van 13 pont előnye ellenfeléhez képest, viszont Lorenzo mellett szól a rutin, a tapasztalat és az elképesztően kiegyensúlyozott teljesítmény. Mondjuk ezeket pont cáfolja, hogy Lorenzo tavaly Valenciában elesett. Szerencséjére azonban, addigra már bebiztosította magának a bajnoki címet.

Márqueznek elég negyedik helyen célba érnie (függetlenül attól, hogy Lorenzo hányadik lesz), hogy ő legyen az idei bajnok. Ahogy legutóbb Motegiben behozta a Hondát második helyre egy nagyon okos versenyzéssel, az alapján úgy tűnik, hogy elég jó és a kellő pillanatban higgadt versenyző tud lenni ahhoz, most meglegyen a negyedik pozíció. valószínűleg ezért is voksolnak rá többen.
És végül egy állati menő videó az idei év két legjobbjáról – a youtube-on mert a Dorna Sports S.L. mindig tiltja a beágyazást –

blog comments powered by Disqus