Hoppá! Newey szerint a MotoGP jobb mint a Forma 1!!

Készített a Forma 1-es mérnökzsenivel egy interjút a The Telegraph, amely egy részletében Newey összehasonlítja a Forma 1-et a MotoGP-vel, igencsak pártatlanul. Tulajdonképpen a MGP-t méltatja az F1 ellenében. 

newey

Newey így nyilatkozott a The Telegraphnak: “Ha nézel egy sportot – mindegy melyiket -, különleges sportolókat akarsz látni. Amikor a MotoGP-t nézed, azt gondolod, hogy ezek a srácok Superman-ek. Ez nincs meg a mostani F1-ben.”

Mondja ezt az az ember aki 10 konstruktőri világbajnok címhez segített 3 különböző F1 csapatot, gyakorlatilag a Forma 1 az ő otthona. Nem sok olyan nyilatkozatot hallani a Forma 1 világából amiben a MGP-t méltatják, pláne nem ilyen volumenű emberektől. Na jó, néha egy-egy F1 pilóta ellátogat MotoGP versenyre ha a környéken jár. A múltkor Hamilton tette tiszteletét Barcelonában és a többi Formula versenyzőhöz hasonlóan ő is azon a véleményen volt, hogy a MGP paddockban sokkal oldottabb a hangulat.

10455219_794554660568879_8378051631076598651_n

Hamilton és Rossi a katalán nagydíjon

Néha azt is hozzáteszik, hogy izgalmasak a motorversenyek és, hogy bátrak a motorversenyzők. De ennyi, olyan ritkán hangzik el kerek perec, hogy a MotoGP jobb mint a Forma 1, pedig így van. Mostanában kiváltképp így van.

Visszatérve Newey-hoz, azt hozzá kell tegyem, hogy legújabb autója az RB10-es nem megy túl jól idén, a mérnökzsenitől egyébként független Renault erőforrás miatt. A The Telegraphnak adott interjúban hangot is ad a technika szabályokkal kapcsolatos elégedetlenségének. Olyannyira elégedetlen, hogy jövőre nem is marad a Forma 1-ben. Valamiféle tanácsadó-mentor szerepe is lesz majd a Redd Bull-nál, de igazából új pozíciót kap vállalaton belül. Elsősorban “new technology projects”, azaz új technológiás projekteken fog dolgozni. Majd meglátjuk mi az. Talán űrhajó 🙂

Forrás: www.telegraph.co.uk

blog comments powered by Disqus