Rossi újabb 2 évig marad a Yamahánál!!

Ma bejelentették, hogy Valentino Rossi, a kilencszeres MotoGP világbajnok és legenda, a motoros motorsport ikonja újabb 2 évig marad a gyári Yamahánál, a MotoGP-ben. Természetesen mindkét fél nagyon örül, nyilatkozataikból kiderül ki miért akarta a másikkal folytatni, röviden és tömören: mert mindkét fél úgy gondolja, hogy együtt eredményesek lehetnek.

A száraz nyilatkozatokat amiben egymás s…ét nyalják most hagyjuk, jöjjön az érdekesség: a Doktor jelenleg második az összetettben, 128 ponttal fej-fej mellett Dani Pedrosával. A gond csak az, hogy az első helyen álló Márquez 8/8 futamot nyert idén, így az eddig megszerezhető legtöbb, azaz 200 pontot tudhat magáénak. Nem valószínű, hogy bárki utoléri, hacsak le nem sérül súlyosabban, de igazság szerint ez sem valószínű.

Meglesz-e az a 10. VB cím?

Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy ameddig a mostani technikai regulák vannak életben, addig szinte legyőzhetetlen a Márquez-Honda páros. Azonban 2016-os szezonra sok minden változik majd és ez lehet Rossi nagy esélye. Például új gumibeszállító jön: a Bridgestone helyére a Michelin érkezik akik 16.5 helyett 17 colos gumit fognak gyártani és egységes Magneti Marelli hardver lesz minden motor elektronikájában. Az elektronikát érintő szabályváltozások összeránthatják majd a mezőnyt, hiszen valamivel megint kisebb lesz a különbség a motorok között. Nem véletlen, hogy a Honda ódzkodik a változásoktól. Ez a változás a Yamaha, és most már kijelenthetjük, hogy a Doktor kezére játszhat.

10365988_10152385223491387_4149641675163310638_n

Nagy kérdés, hogy az új gumikhoz ki milyen gyorsan tud majd alkalmazkodni. Márquez nagyon jó gyors tanulásban, láthattuk milyen könnyen megszokta nem csak a Bridgestone abroncsait, de a komplett Honda RC213V-t. A Doktor már nehezebben szokja meg az új dolgokat (pl.: idén az idei abroncsokat), de végül csak sikerül általában. Viszont ő már használt Michelint, igaz nem valószínű, hogy a 2016-os abroncsok hasonlítanának a 2008-asokhoz. Szóval az igazi nagy kérdés, hogy a Doktor tud-e olyan jól alkalmazkodni az új dogokhoz mint Márquez, mert ha igen, akkor 2016 -ban 37 évesen meglehet a 10.VB cím. Igen, 37 évesen. Miért is ne? Biaggi (ha jól emlékszem) 40 évesen lett SBK világbajnok.

Nagy az öröm!

blog comments powered by Disqus