8. Női motoros nap, a tévében.

A RTL Klub híradóban helyet kapott, hogy megemlítsék, van ilyen ilyen nap és vezetéstechnikai tréninget tartanak rajta. A spotban van egy rövid interjú Fiedor Ferenccel (a RILI Club vezetéstechnikai trénerével*) aki elmondja, egyre többen fejlesztik motoros tudásukat. Ez nagyon jó hír, ezek szerint a motoros társadalom egyre több tagja gondolja úgy, hogy nem ciki ilyen tréningre menni.

“A nők többet becézik a motorjaikat mint a férfiak.”

Megszólítottak pár tanulót is, akik meséltek arról miért vannak ott és az egyikük kiejtette a száján a fent említett mondatot. Gondolom ezzel arra utalt, hogy vezetéstechnikailag egyáltalán nincsenek hátrányban a nők, mert nemtől függetlenül, aki többet tanul és gyakorol, az a jobb. Viszont sajna kiragadták ezt a mondatot, így ez az amúgy elég jónak mondható hírösszeállítás ezt a szalagcímet kapta. Jópofa, figyelemfelkeltőnek is mondható, csak egyáltalán nem a lényegre hívja fel a figyelmet.

Sőt, egyáltalán nem biztos, hogy így van, sok fiú is becézi a gépét. Én is. Csinálunk is egy kvízt, lássuk kik becézik inkább a motorjukat: a fiúk vagy a lányok.

És a laikusnak mi jön le ebből a címből?

Amellett, hogy van egy olyan általános elmélet, hogy a nők nem vezetnek olyan jól, még most arról is értesülhet a nagyközönség, hogy azzal vannak elfoglalva, hogy becézgessék a motorjaikat.

Nem azt mondom, hogy mindenki biztos ilyen rosszindulatúan fogja a címet értelmezni, csak azt, hogy az egész napnak pont ennek az üzenetnek az ellentette volt a célja.

[socialpoll id=”2199691″]

526872_10151961550989928_927700797_n

*Hálám üldözni fogja a RILI-t, én is náluk tanultam.↓

blog comments powered by Disqus