Ez az Open Road Fest programfelhozatala

Motoros felvonulás, látványos bemutatók, koncertek, jótékonykodás és minimotoros verseny gyerekeknek – hogy csak néhányat említsek a temérdek programból…

Motoros felvonulás

A hagyományokhoz híven idén szombaton 12:00-kor kerül sor az ország legnagyobb motoros felvonulására!

Útvonal megtekintéséhez katt ide

2014

Véradás

Látogass el Te is a Magyar Vöröskereszt véradó sátrához az Open Road Festen június 7-én és 8-án, (szombaton és vasárnap), 11:00-től 19:00 óráig, és járulj hozzá a betegek és balesetet szenvedők sikeres felépüléséhez.

Részletekért katt ide

A fesztivál forgatagában idén is lesz lehetőség, hogy egy kis önzetlenséggel segítséget nyújtsunk azoknak, akiknek szükségük van rá. A Harley-Davidson Fesztivál évek óta biztosít helyet a Magyar Vöröskereszt véradó sátrának, ahol egy félórát mindenki szánhat jótékonyságra. Tavaly közel százan adtak vért, két nap alatt. A Magyar Vöröskereszt naponta több, mint 1800 véradót toboroz országszerte véradásain, és remélhetőleg az Open Road Festen is bőven lesz jelentkező. Ez az akció, ahogy minden önkéntes véradás, nem csak egy csepp segítség, itt EGY adomány HÁROM életet menthet meg.
Fontos! A véradásra mindenképpen hozz magaddal fényképes igazolványt, TAJ és lakcímkártyát!

 

Kölyök verseny

2014. június 8-án, Pünkösd vasárnap délután 16:00-tól, a 15. Harley-Davidson Open Road Fest lezárt „versenypályáján” az igazán kicsik pattannak a nyeregbe pattanhatnak a Kids Race-n!
kid_race

Részletek

Nevezd be te is gyerkőcöd, hogy megmutathassa már most milyen vérbeli motoros!
A verseny kezdete: 16:00
Helyszíne: Info Pont előtti lezárt útszakasz
Gyülekező – „Line Up”: Info Pont 15:30
Nevezési feltétel: 0-5 éves kor között

A Class FM-es Morning Show idén is ott lesz az Open Road Festen

Nem mindennapi módon indul az idei Open Road Fest – a szerda hajnali levonuló bandát nem lehet majd eltéveszteni! A Class FM Morning Show-ja eddig is híres volt arról, hogy szokatlan adásokkal is jelentkezik, mozgó járművekről vagy épp a levegőből indítva a reggelt. Ilyen azonban még nem volt! Idén a fiúk a Balaton hullámain ringatózva vezetik a reggeli műsort, és hajóznak le Alsóörsre, a fesztivál helyszínére – egy zenekarral a tetőn!

(Tavalyi kép)

(Tavalyi kép)

Részletek

Június 4-én a Balaton hullámhosszán indul az Open Road Fest a Class FM Morning Show-jának élő adásával, nem is akárhogy. Az egész stúdió egy konténerben utazik majd, a konténer pedig hajnali 6-kor indul Siófokról, ahonnan komp szállítja a műsorvezetőket Tihanyba, majd kerekeken haladnak tovább és indítják a fesztivált Alsóörsön. A kompon természetesen van még néhány kiadó hely, hogy a rajongók és elszánt fesztiválozók is együtt utazhassanak.

Egy hely viszont már biztosan elkelt, a kamion tetején ugyanis szintén lesz utas: A Hooligans zenekar teljes felszereltséggel utazik majd a tetőn, és míg a konténer a kompon, a komp pedig a Balaton hullámain ringatózik, ők legnagyobb slágereiket játsszák a hallgatóknak. Fergeteges levonulás egy fergeteges fesztiválra!

A nap programja röviden (szerda, június 4.):

05:45 Találkozó, gyülekező Siófoki Kikötő, hajó állomás.

06:00 Indul a MORNING SHOW!

06:15 Indulás Siófokról, irány a Balaton!

09:00 Révbe érés Tihanyban, közúton tovább Alsóörsre!

09:15 Gyalogosan érkezők visszaindulnak hajóval Siófokra

Az őrületes kompos-motoros levonulásnak még részese lehet bárki, aki gyalogosan csatlakozik a menethez, illetve a gyorsan jelentkezők akár saját motorral is jöhetnek (csak szóló motorral, trike-al nem). Kérjük, hogy a jelentkezési szándékodat a csuli@hog.hu e-mail címen jelezd minél előbb! Sajnos a komp csak 20 motorost tud befogadni, ezért érdemes igyekezni!

Kapcsolj te is június 4-én reggel a Class FM-re, hogy fültanúja lehess az alsóörsi levonulásnak, sok jó zenével és motorzúgással. Kövessétek ti is az adást, vagy pattanjatok motorra és adjunk egy igazán impozáns kíséretet a kamionnak és indítsuk együtt a 15. jubileumi Open Road Fest-et!

További folyamatosan frissülő információk a fellépőkről és a programokról a fesztivál hivatalos Facebook (www.facebook.hu/openroadfest) oldalán, valamint a www.openroadfest.hu oldalon.

Kaszkadőrshow

Egyedi épített motorcsodák, izgalom és száguldás együtt: Erdős Csaba többszörös bajnok és szenvedélye minden, ami motorozás: idén ismét fergeteges kaszkadőrshowal készül az Open Road-ra!
erdos2

Részletek

Állandó vendégeink már biztosan tudják, hogy az Open Road Fest nem csak színvonalas koncertjeivel vonzza érdeklődők ezreit, hanem számos más programot is kínál. A fesztivál visszatérő vendége Erdős Csaba, akit motoros körökben biztosan nem kell bemutatnunk. Csaba többszörös drag bike, streetfigter és enduro bajnok, hazánk büszkesége, aki lélegzetelállító kaszkadőrmutatványaival mindig sokkolja a közönséget. Idén júniusban ismét tiszteletét teszi a Harley-Davidson fesztiválon június 5-én és 6-án, hiszen a szervezőkkel, ahogy a kétkerekű gépekkel is régi és szoros a kapcsolat.

erdos

Erdős Csaba egészen fiatalon kezdett a motorok körül legyeskedni, 12 évesen már maga építgette Riga 12-es első motorját. Mindig is sportos alkat volt, nem elégedett meg egy sportággal, több dolgot csinált párhuzamosan: kajakozott, kenuzott és több küzdősportban is kipróbálta magát, és mindegyikbe bele adott száz százalékot. “Megszállott vagyok és tudok párhuzamosan több dolgot magas szinten űzni. Amibe belefogok, az nagyon érdekel, és időt, energiát nem sajnálok rá” – nyilatkozta Csaba egy korábbi interjúban. A nyolcvanas évek közepe óta a tuningolás Csaba egyik nagy szerelme, minden munkáját gondosan előre megtervezi, saját kezűleg végez minden műhelymunkát, és elmondása szerint azóta, ha teheti rá sem ül szériamotorra.

Arra a kérdésünkre, hogy Csaba hogyan bulizik a fesztiválon, azt a választ kaptuk, hogy: “Tudni kell, hogy Alsóörsön nehéz a terep a kaszkadőrmutatványokhoz, szűk a hely és rosszak a terepviszonyok. Persze ezek nélkül is nagyon kiveszi az embert egy ilyen 40 perces show, úgyhogy az estéket mi leginkább pihenéssel töltjük” – tette hozzá Csaba. Amilyen nyaktörőnek látszanak a mutatványok, profiként annyira ügyelnek a biztonságra, és minden mozzanatot a végletekig lebontva terveznek meg. A tökéletes összhang mögött, amivel a három kaszkadőr elkápráztatja a közönséget, már több mint 10 éves közös munka áll.

Nem túlzás – a kaszkadőrcsapat eredményei és tudásuk egyedülálló nem csak Európában, de az egész világon, és ebből mindenki megnézhet egy kis szeletet idén nyáron az Open Road Festen. Motorozás egykeréken, hátrafelé vagy épp fejen állva – ezeket mind végigizgulhatja, aki megnézi Erdős Csaba és csapata motoros showját a Harley-Davidson fesztiválon június 5-én és 6-án, Alsóörsön!

Műrepülő bemutató az Open Road Fest egén

Amíg a földet a kétkerekű gépek rengetik az Open Road Festen, addig a levegőt Veres Zoltán hasítja majd. Zoltán nem csak hazánk, de a világ egyik legjobb pilótája, és 5 Guiness rekord sem tántorítja el attól, hogy évről évre magasabb lécet ugorjon át, még közelebb repüljön a falhoz, még több csavart írjon le a levegőben, és nézők újabb tízezreit kápráztassa el. Idén júniusban ismét tiszteletét teszi a Harley-Davidson Open Road Fest-en, ezúttal pénteki (június 6.) napon, 17:30-kor kell szemünket az égre szegezni.

Részletek

Veres Zoltán műrepülő a nyolcvanas évek eleje óta van a repülős pályán, ‘86 óta több mint száz féle géppel, megszámlálhatatlan sok mutatványon és számos világrekordon van túl, egyéniben Európa bajnok, csapatban VB bronzérmes, és a sor folytatódik…
veres

Zoltán “mindennapos” őrületeit illusztrálja összes eddigi légi bemutatója, vagy épp a legutóbbi rekordja, melyet 2009-ben állított fel Gulyás Kis Zoltán kaszkadőr közreműködésével. Ekkor tökéletes szinkronban repült át egy rámpán ugrató motorkerékpáros alatt. Vagy megemlíthetjük egyik kedvenc show-elemét, mely során egy 3 méter (!!) magasan kifeszített szalagot vág át egy légcsavarral, háton repülve, 400 km/órás sebességnél… Érdekes információ, hogy ezt egy különleges műrepülő jogosítás miatt teheti meg, amelyet a magyar és az amerikai légügyi hivatal állít ki, és aminek nincs alsó magassági korlátja. Számos Guinness World Rekordját kimondottam sporton kívüli show elemnek tartja, ebből talán a legérdekesebb az orsózás világrekordja, melyet 408 folyamatos orsóval állított fel az Arab Emírségekben.

Izgatottan várjuk, hogy idén Alsóörsön mivel sokkolja az eget bámuló fesztiválozókat.

Itt megtalálod a zenei programokat is, és mindent, amit az eseményről tudni érdemes!

… mert mindenkiben van egy kis Harley!

Forrás, képek: Openroadfest.hu

blog comments powered by Disqus