Ittasan gurult be a kereszteződésbe, egyenesen neki a busznak

A szabályalkotók most nyáron, egyik napról a másikra találták ki, hogy ittasan is lehet biciklizni. Nem állítom, hogy a baleset ennek köszönhető, valószínű, hogy amúgy is megtörtént volna, lehet, hogy a bácsi nem is tudott erről a szabálymódosításról, de az ilyen esetek pont inkább arra mutatnak rá, hogy szigorítani kellett volna a vonatkozó regulákon. 

“2014. szeptember 10-én, Csornán, a Soproni úton személyi sérüléses közlekedési baleset történt. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy egy 58 éves helyi lakos Elsőbbségadás kötelező! jelzőtábla utasítása ellenére behajtott a kereszteződésbe és nem biztosított elsőbbséget az egyenesen Győr felől Sopron irányába haladó Kisalföld Volán autóbusz részére.
Az autóbusz jobb oldali középső része a kerékpár első kerekével érintőlegesen ütközött.
A „kétkerekű” vezetőjével szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért őt a rendőrök mintavételre előállították.
A balesetben az elsődleges orvosi vélemény alapján a kerékpáros nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett…”

Írja a Police.hu. Még jó, hogy nem halt meg, írom én.

A napokban ugyan elég rossz idő várható, gondolom nem sokan motoroztok majd, de ha mégis akkor ügyeljetek a csúszós útra és a rossz látási viszonyokra mert ilyen körülmények között még nehezebb vészfékezést vagy kikerülő manővert csinálni. Ha esetleg egy részeg bicós eléd keveredne…

blog comments powered by Disqus