Mostantól piásan is lehet biciklizni

Derült ki a Magyar Közlöny pénteki módosító rendeletéből. Újabb veszélyforrás ez ránk, motorosokra nézve, mert mostantól azt is számításba kell venni, hogy a biciklis az eddig megszokottól még inkább kacsázva közlekedhet, és bármely pillanatban hozhat felelőtlen döntést. 

Ugyan eddig is lehetett ittasan bicajozni, de csak ittasan:

  • 0,50 gramm/liter véralkohol koncentráció
  • 0,25 milligramm/liter levegőalkohol koncentráció

volt a limit. E felett büntettek. Főúton harminc rugó, mellékúton egy tízes.

drunk-cyclist

A szombattól (07. 19.) érvényes új KRESZ szerint főutakon is lehet alkoholfogyasztás után tekerni, – most figyelj!! – ha a kerékpáros biztonságos vezetésre alkalmas állapotban van. Igen, ez az új limit. Na most kezdjük azzal , hogy mi számít ittasság közben biztonságos vezetésre alkalmas állapotnak? Ki dönti el, hogy mennyi az annyi? Maga a biciklis? Ő fogja kitalálni adott esetben részegen, hogy akkor ő most tud-e tekerni és -közúton elengedhetetlen- felelősségteljes döntést hozni? Egyes kerékpárosoknak még józanul sem megy, mármint az adott közlekedési szituációban a jó döntést meghozatala, mert a biciklizéshez nem kell jogsi. De józanul azért ott van még a józan paraszti ész és a testi épség féltése amik miatt meg-meg gondolják mit csinálnak, körbenéznek stb.

Szóval mostantól közlekedés közben azt is számításba kell venni, hogy a biciklis simán lehet részeg, és nem elég helyette is gondolkozni mint a többi közlekedő helyett, de extra óvatossággal kell megközelíteni.
Én inkább nem is kommentálnám ezt a hírt, majd Ti. Csak az alábbi videót fűzném még hozzá. Meg még azt, hogy aki ezt kitalálta az vagy nem sokat közlekedett eddig életében vagy egy hülye állat butus egyed.

Via !!444!!!

blog comments powered by Disqus